20.6.15

Roundup

  Temps era temps que els pagesos anaven a la Cooperativa amb la garrafa buida de Roundup a omplir-la de vi. Trobaríem millor exemple de reutilització? Benaurat Glifosato! Ho mata tot tret d'alguna cua de cavall. Mira que net que té el tros... Omplir l'atomitzadora i a fer de Weedkillers. Veureu com en pocs dies les males herbes passen a tenir el color de la palla resseca. 

  Una petita modificació genètica i ho tenim enllestit. Ara podem ruixar tot el camp i les llavors modificades sobreviuen. Això va servir a la multinacional Monsanto per incrementar les ventes de forma espectacular els anys noranta. Quin altres usos? Ressequem les plantacions de cereals avançant el seu procés natural. Temps és igual a diners. Aquí tot s'hi val. 

  Glifosato i més glifosato que s'ha anat acumulant al terreny, a les plantes i als nostres organismes. Passa el temps i llegim a la premsa casos de contaminació d'aqüífers, intoxicacions, restes del producte a les llavors de soia. Escoltem perplexos els enganys per part de la companyia pel que fa a les dades d'acumulació del producte en el sòl. Fins i tot, ens atemoreixen alguns estudis mèdics que han relacionat determinades malalties amb un índex del producte en el cos més elevat que el de persones sanes. I darrerament l'AIAR (International Agency for Research on Cancer) l'ha catalogat de producte possiblement cancerigen.

  El producte ja  ha estat prohibit recentment a països com Holanda o França. En d'altres, com Colòmbia, s'ha restringit el seu ús, on es va descartar la seva utilització per combatre les plantacions de coca. A Argentina hi ha un fort corrent de pressió per prendre alguna mesura legislativa al respecte. A Polònia l'entrada de llavors modificades resistents al producte ha estat vetada. Per un altre costat trobem EEUU i el seu president Obama que han obviat el tema. I a casa nostra? Tranquils podem continuar comprant i utilitzant Roundup al camp a doll. Total d'alguna cosa ens hem de morir. Brindem amb una copa de Glifosato?






  

No hay comentarios :

Publicar un comentario